Hogyan írjak CD-t DVD-t?

 

Ez az írás azoknak szól akik még most ismerkednek számítógéppel. Fontos megjegyeznem, hogy nem ez az egy program létezik, vannak ennél jobbak is és rosszabbak is, én ezt használom általában az egyszerűsége miatt.

De lássuk milyen DVD író programra esett a választásom.

Program letöltése: BurnAware Free

Ha megvagy a telepítéssel indítsd el a programot. ->

Először is ki kell választanunk hogy CD, DVD esetleg Blu-Ray lemezre akarunk írni. Ezt a képen kijelölt gombra kattintással tehetjük meg.

 

 

Ha ezzel megvagyunk máris láthatjuk milyen módon tudunk írni a kiválasztott lemeztípusra. Minden lemeznél ugyanabba a 4 kategóriába sorolják a lehetőségeket.

 

 • Fájlok és mappák: Itt írhatunk vegyes tartalmú lemezeket, nincs semmilyen megkötés, kerülhet a lemezre kép videó, zene, dokumentum, tömörített állományok, programok stb. Van még lehetőség CD és DVD lemez esetében Rendszerindító lemez írására is.
 • Multimédia: Zene és film lemezre írása
 • Lemezképek: Lemezképek kezelése, kiírása vagy készítése. Erről bővebben olvashatsz itt
 • Eszközök: A lemezek viszgálatás illetve újraírható lemezek törlését végezhetjük el itt.

Egyébként ha az egérkurzort az általad használni kívánt gomb fölé viszed a program alsó részén egy gyors leírás olvashatsz a funkcióról

 

Audió CD készítése Burnaware-rel

Az alapokat már tudjuk, írjunk hát próbaképpen egy Audió CD-t.

Nézzük hogyan kell CD-t írni?

 1. Válaszd ki a lemeztípust, ami ebben az esetben CD (ha nem tudod hogyan kell olvasd el a cikk elejét:)).
 2. Kattints a Multimédia Audió CD készítés gombjára.
 3. A megjelenő ablakon a Fájlok hozzáadása gombra kattintva meg kell keresned a számítógépeden tárolt zenéket amiket ki akarsz írni. Ha kiválasztottad a fájlt (egy fájl kijelölése egy kattintás a fájlon, több kijelölése Ctrl+egérkattintás), nyomd meg a Hozzáadás gombot, és a kijelölt zenék belekerülnek a kollekciódba.

 4. Ha végeztél a zenék összeválogatásával nyomd meg az OK gombot és visszakerülsz a főablakba.
 5. Ha szeretnél még a sorrenden változtatni megteheted úgy hogy a kiválasztott fájlt kiválasztod és a Fel Le felíratú gombokkal a helyére rakod.
 6. Ha kijelölsz egy számot a listából szerkeszteni tudod az úgynevezett Cd-Text-jét. Az itt található szöveget fogja kiírni CD lejátszód (amennyiben képes erre.
 7. Ha megvagy mindennel, ha eddig nem tetted volna meg tedd az íróba a lemezt és kattints a jobb felső sarokban levő Írás felírat melletti Piros gombra, és már csak meg kell várnod hogy végezzen.

 

Mostmár megvan minden alapod hozzá hogy lemezeket tudj írni a program segítségével. Próbálkozz nyugodtan más írási módszerekkel, ha valamit rosszul csinálsz a program figyelmeztetni fog. Jó írogatást

Sign In