Freemail beállítása Andoridon

Freemail alkalmazás híján a Freemail beállítása Android rendszeren bonyolultnak tűnhet, pedig nem az. Rövíd útmutatóm segítségével te is könnyen beállíthatod a telefonodon.

Freemail alkalmazás

A cikk írásakor ilyenről sajnos nincs tudomásunk, valószínűleg nem is áll a Freemail vezezés (Origo Zrt.) szándékában Android app fejlesztése. Hogy miért? Egész egyszerűen azért, mert a Freemail levelezése bármilyen e-mail kliens beállításával lehetséges.

Freemail beállítása Android rendszeren

Érdemes a legtöbb Andorid telefonon megtalálható GMail kliens beállítása a Freemail-es levelezés kezelésére is. A beállításhoz szükségünk lesz a kapcsolódási adatokra.

A levelező úgynevezett POP3 protokollt biztosít a levelezés elérésére. A protokoll hátránya, hogy a levelek mappába rendezése ebben az esetben nem lehetséges, viszont a letöltés gond nélkül működni fog.

Beállítás lépései

 A levelezőkliens beállítás nem túl bonyolult, egyszerűen kövesd a lépéseket:

  1. Nyissuk meg az telefonon található Gmail levelezőklienst, vagy bármilyen más e-mail klienst.
  2. Keressük meg a Postafiók hozzáadására szolgáló menüpontot, ami a Gmail esetén a következő helyen lesz: Hamburger menü (3 vonal) >> Beállítások >> Fiók hozzáadása
  3. Válasszuk a felbukkanó lehetőségek közül az Egyéb opciót
  4. Adjuk meg az e-mail címet
  5. A Milyen típusú fiók? kérésre válaszoljuk ezt : Személyes (POP3)
  6. Adjuk meg az e-mail címhez tartozó jelszót
  7. Szerverként pedig adjuk meg a freemail.hu-t

Elméletileg ezután le fognak töltődni a levelek a telefonra. Ugyan válaszolni a kliensen keresztül továbbra sem tudunk majd, de ehhez beállítható más szolgáltató is.

Miért nem működik a levélküldés?

Azért mert a Freemail erre a célra nem biztosítja az SMTP szervert. Bátran használhatjuk a levelek küldésére egy másik akár beállított e-mail címhez tartozó SMTP szerverét is, ha nincs ilyenünk, itt találhatunk pár használható kiszolgálót

 

Freemail beállítása Androidon

Sign In