facebook

 

A Facebook napjaink  egyik legsikeresebb közösségi hálózata. Felhasználóinak száma már túl van az egymilliárdon, rendkívül nagy népszerűségnek örvend már a kezdetek óta.


 Utolsó elemzés dátuma: 2013-07-10

 

Jellemzés

Ma egy magára valamit is adó vállalkozás már képviselteti magát a Facebook-on. Ebből adódnak is problémák, aki régebben regisztrált, valószínűleg a hírfolyama nagy részét elöntik a haszontalan információk. Hogy miért van ez? Mi magunk vagyunk ezért a felelősek, mi íratkozunk fel bizonyos, számunkra érdektelen oldalakra, akkor amikor nyomunk egy Tetszik-et rá. Viszont ha ezt jól tudjuk kezelni, hasznos információforrást varázsolhatunk a Facebook-ból. 

SMO (Social Media Optimization) eszközök:

A Facebook rengeteg lehetőséget ad a kezünkbe, hozhatunk létre nyílt és zárt csoportokat, de SMO szempontból a legérdekesebbek a Facebook oldalak. Az ehhez kapcsolódó legérdekesebb eszközök a következők:

  • Insights: A Facebook saját elemzőeszköze, használhatjuk Facebook oldalakhoz, vagy akár a saját weboldalainkhoz is.
  • Hash tag: a közelmúltban került bevezetésre, a segítségével megcímkézhetjük a bejegyzéseinket (Használata pld. #Facebook)

 

SEO adatok

Alapítás éve: 

Mérőszámok
Alexa Rank 1 fbfav.png
Google PageRank
Google által indexelt oldalak  4160040160

Biztonsági jelentések:

Oldal biztonsága
McAffe Norton WOT
 OK OK OK 

 

Fejlesztői támogatás

A Facebook erőteljesen támogatja a fejlesztőket, ennek a kiindulási pontja a Facebook Developers weboldal.  A Facebook SDK(Software Development Kit) csomagjai megtalálhatók minden napjainkban lényeges rendszerre, kezdve az egyre népszerű iOS és Android rendszerektől az internetes megoldásokig, mint például a Java, PHP, Ruby, Python, Flash, C# és még jónéhány platformra.

Amivel valóban új trendet indított az oldal az a bizonyára számodra is ismerős gomb, aminek a létrehozása és testreszabása alig pár percet vesz igénybe:

Tőzsdei jelenlét

Tőzsdei jelzés: FB

Fontosabb tőzsdei események
Dátum Esemény Árfolyam(USD)
2012-05-18 A Facebook részvényeivel való kereskedés elkezdődik 38,232
2012-05-29 Az első mélypont (HVG cikk) 27,100
2012-08-31 Enyhe emelkedés után még inkább visszaesett a reészvényárfolyam 18,058
2013-01-11 Újra 30 USD fölé kerül az árfolyam 31,720
2013-07-10 A cikk írásakor akutális árfolyam 25,480

Tehát a Facebook tőzsdére lépése nem volt felhőtlen, ma már egyértelmű, hogy túl magasan határozták meg a tőzsdére lépés értékét, ami drasztikus zuhanást eredményezett, és a mai napig sem érte el a a kezdeti állapotot.

Egyéb tudnivalók, érdekességek

Sign In