Meditáljunk közösen!

 A Insight Timer segítségével könnyedén kialakíthatod a rendszeres meditáció szokását. Ehhez csak egy Android vagy Apple készülékre van szükséged.

A meditáció által tisztábbá válnak a megoldások, átértékelődnek a problémák, az mentális, sőt a testi egészséget is nagyszerű irányba terelik. Kiváló dolgokat érhetsz el általa, és az Insight Timer applikáció segítségével rendszeressé is teheted ezt a tevékenységet.

Az Insight Timer segítségével többféleképpen is nekiállhatsz a meditációnak:

 1. Egyszerű időzítő: beállíthatsz egy időintervallumot, ami után egy gonggal (vagy egyéb választható hanggal jelez neked a készülék)
 2. Vezetett meditáció: Ezer fölötti vezetett meditációt találhatsz a könyvtárban, többféle nyelven is. (Magyar nyelvű oktató még nincs a rendszerben, úgyhogy ha ambíciót érzel itt a lehetőség;) )
 3. Zenés meditáció: A hanganyagok száma is az ezret közelíti, így biztosan találni fogsz számodra megfelelőt. Külön plusz pontot érdemel a program, mivel úgynevezett Binaurális hangokat is választhatunk. 

Mik azok a binaurális hangok?

A dolog lényege a sztereóhatás, vagyis mást hallasz a bal, és mást a jobb füledben. Ezekben az esetekben különböző frekvenciájú ütemeket fogsz hallani. A két frekvencia különbségére fog ráállni az agyad, így tulajdonképpen beállítható vele az, hogy milyen tartományban rezegj.

Mivel az agyi frekvenciák egyértelműen társíthatóak tudatállapotokhoz, így abban segítenek hogy könnyebben beállj egy alacsonyabb rezgésszámra. A rezgésszámok és a jellemző tudatállapotok igen NAGYVONALAKBAN:

 • Gamma, 30 to 50 Hz
 • Beta, 14 to 30 Hz - Ébrenlét, hétköznapi tevékenységek közben
 • Alpha, 8 to 14 Hz - Agykontrollosok kedvelt szintje, itt nyugodtabb vagy és könnyebben tanulsz
 • Theta, 4 to 8 Hz - Alvás, Meditatív állapotMeditációs app kezdőképernyő
 • Delta, 0.1 to 4 Hz - Mélyalvás

Egyéb érdekes funkciók a Insight Timer-ben!

 

 • A program segítségével beállíthatsz egy napi emlékeztetőt is, ami rendszeresen jelez ha eljött az ideje a meditálásnak.
 • Meditáció után látni fogsz egy listát azokról, akikkel együtt végezted a gyakorlatot, velük akár fel is veheted a kapcsolatot, vagy csak simán köszönetet mondhatsz nekik.
 • Csatlakozhatsz különböző csoportokhoz, mintegy Mesterelme csapathoz, akik közös cél miatt vannak egy helyen.

 

Insight Timer

 Meditation Timer

Letöltés

Google Play Androidhoz

App Store iOS-hez

Sign In