Átverés-e a Sitetalk? I. rész

Google Trendek

 

Rengeteg Sitetalk átveréssel kapcsolatos negatív hír terjeng az interneten, de mi az igazság? Megpróbáltam utánanézni kik állítják ezeket és mi a feltevéseik alapja? 

 

Az egyik kedvenc pánikkeltő írással kezdem! A cikk írója a Google trendek eszközzel próbálja bebizonyítani hogy a Sitetalk nem életképes. Elvégeztem ezeket az elemzéseket én is és ugyanazokra az eredményekre jutottam amire ő, tehát ezek az adatok valósak.

Azonban van egy hiba az elemzésben!

Nézzük csak meg közelebbről:

A Facebook és a Sitetalk összehasonlítása:

A grafikonon a kék vonal a Facebook, a piros pedig a Sitetalk népszerűségét jelezi, a Google keresőből indított keresések kifejezései alapján.

A táblázatba összegyűjtöttem azokat a legfontosabb keresési kulcsszavakat, amelyek alapján a grafikon készült. Fontos hogy mindkét esetben a legnépszerűbbtől haladunk a kevésbé népszerű kulcsszavak felé.

Facebook Sitetalk
facebook login sitetalk unaico
youtube sitetalk login 
facebook español site talk 
hotmail sitetalkl opn 
yahoo  sitetalk scam 
google  sitetalk.com 
gmail  sitetalk átverés 

Értelmezés:

A Facebook esetében a Youtube, Hotmail, Yahoo stb. keresőkifejezések is bele vannak számolva a az adatokba, a Sitetalk esetében pedig csak a Sitetalk-kal releváns találatok. Megpróbáltam a lekérdezést finomítani, ehhez a login keresőszót találtam alkalmasnak. Ezt a kfejezést valószínűleg azok keresik akik be akarnak jelentkezni valamelyik közösségi oldalra. Az eredmények ugyanazok a Facebook lekérdezés ugyanúgy tartalmazza a "youtube login", "yahoo login" stb. kifejezéseket. A Sitetalk egyedül van az összes nagyforgalmú hálózattal szemben.

Azt hiszem egyértelmű bizonyítást nyert hogy a Google trendek ebben az esetben nem ad tiszta képet arról, hol tart a Sitetalk a ranglistán!

Ha még mindig akad kételkedő, nézzük meg ugyanezt az eszközt mégegyszer, másik szempontból is!

Hasonlítsuk össze a Facebook-ot az előző adatok ismeretében egy olyan közösségi oldallal, a LinkedIn-nel, amit kétlem hogy bárki is átverésnek gondol. A közös a Sitetalk-ban és a LinkedIn-ben, hogy mindkettő komoly üzleti koncepcióval rendelkezik!

Itt érthető okokból ismét a Facebook nyer, ugyanolyan körülmények között mint a Sitetalk-al szemben.

Még jó hogy van összehasonlítási alapunk. Mindkettő közösségi oldal jegyezve van a tőzsdén.

A nyertes Facebook részvényei a cikk írásakor(2013-04-04) 26,25$-t, míg az eredményt sem produkáló LinkedIn részvényei 167,31 $-t érnek. Ez több a 6x-osa a részvények értékének.

A részvények árfolyamkülönbségébe is bele lehet kötni, de itt nem a két oldal értékét kívántam összehasonlítani. Arra a tényre próbáltam rávilágítani, hogy ezek az elemzések nem ilyen célokra szolgálnak!


Többet akarsz tudni? Nézd meg a 
A nagy közösségi oldal teszt-et is!

Sign In