A Thunderbird beállítása

A Thunderbird beállítása nem túl bonyolult, de azért egy kis segítség jól jöhet. Ez a rövid összefoglaló a kezdeti lépéseket veszi sorra, úgy mint az első levelek letöltése, a Thunderbird aláírás beállítása, a címjegyzék kezelése vagy az archiválás alapjai.


Érdemes végigszaladni a listán, és elvégezni a beállítások mindegyikét hiszen a Thunderbird percek alatt testre-szabható, és ezt az időt akár naponta visszanyerhetjük a használatával. Ha valamilyen funkciónak most nem látjuk hasznát, akkor is érdemes beállítani, tapasztalatom szerint ugyanis idővel mindenki rászokik a használatára.

Thunderbird letöltése!

Levelek letöltése

Ahhoz hogy a Thunderbird le tudja tölteni leveleinket, meg kell neki adni a hozzáférési adatainkat az e-mail kiszolgálóhoz. Ezek az adatok tartalmazzák levelezőkiszolgáló elérhetőségét. A felhasználó név általában az e-mail címünk a jelszó pedig az a jelszó, amit a webes bejelentkezéskor megadunk.  A Thunderbird esetén a  következő helyen érhetjük el a beállításokat:

Szerkesztés -> Postafiókok beállításai.. -> Postafiók Műveletek

A Thunderbird képes a felhasználónév és a jelszó megadása után megtalálni a levelezők beállításait, ha ez mégsem működne, egy kis segítséget találsz ITT.

Thunderbird aláírás beállítása

Leveleink végére a Thunderbird képes automatikusan beszúrni a beállított aláírásunkat, itt adhatunk meg képet, szöveget, haladók HTML-ben meg is formázhatják az aláírásukat, illetve csatolhatunk vcard-ot is. Aláírást mindegyik e-mail címünkhöz külön is megadhatunk.

Az aláírásunkban érdemes megadni valamilyen kapcsolati adatot is. Példa aláírásra:

Üdvözlettel:
Példa Béla
IT-szakértő
bela@pelda.hu

A beállítás elérhető: Szerkesztés -> Postafiókok beállításai… -> kattintsunk az e-mail címre amelyikhez aláírást szeretnénk megadni.

Címjegyzék

Ha valakinek levelet küldünk, a Thunderbird automatikusan elmenti a címzettről fellelhető információkat a címjegyzékbe. Érdemes folyamatosan karbantartani ezt az adatbázist hiszen rövid időn belül hasznos címlistánk lesz, ahol kategóriákba is szedhetjük a személyeket. A Címjegyzék az ugyanezzel a felirattal ellátott gomb után elérhető.

Bővítmények segítségével online címjegyzékeinket(pld. Gmail) is szinkronizálhatjuk a Thunderbird-del. Erről készülőben van egy részletes leírás, ha elsőként akarsz értesülni arról hogy elkészült a cikk, lájkold a Blog Facebook oldalát.

Thunderbird archiválás

Leveleink archiválását akár egy gombnyomással is elintézhetjük. Beállítható, hogy a leveleinket hogyan rendezze el a program:

 • Egy mappába
 • Évente (Ilyen mappáink lesznek: 2012, 2013)
 • Havonta (Ilyen mappáink lesznek: 2012>01)

Beállítás elérhető: Szerkesztés > Postafiókok beállításai… > email@cí.m >Másolatok és mappák> Archiválási beállítások

(A beállítás e-mail fiókonként elérhető)

4 Replies to “A Thunderbird beállítása”

 1. Üdvözlet
  Október 6-ka óta nem tudok belépni a Freemailes fiókomba ! Naponta 15 levelem ide jön nagyon bosszant hogy nem tudom elolvasni ! Kiírja hogy hibás a jelszó pedig már 7 éve ez van . Tudtok segíteni ?

  1. Kedves Mária,

   kézzel írod be a jelszót, vagy el van mentve a gépen? Mindkettő esetben előfordulnak hibák. Ha el volt mentve a jelszó, lehet hogy rámentettél véletlenül.

   A Freemail tudtom szerint nem változtatja meg csak úgy a jelszavakat, szóval ha nem fér más hozzá semmilyen módon akkor ugyanaz a jelszó.

 2. A gmail-re Thunderbird klienssel küldött leveleimre hibaüzenetet kapok, de ha ugyanezt a levelet a freemail felületről küldöm gmail címre simán elmegy a levél.
  A freemail címemre küldött leveleket megkapom a thunderbird kliensben és a freemail felületen is. Levélküldő kiszolgáló: mail.t-online.hu, smtp.gmail.com
  Kb. fél éve van ez a jelenség. Mit lehet tenni?
  Segítő közreműködésetekben bízva.
  Köszönettel.
  K.I.

  1. Ezt nehéz megmondani, jó lenne látni mi a hibaüzenet konkrétan. Valószínűleg rosszul van konfigurálva valami a Thunderbirdben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .