Hogyan írjak CD-t DVD-t?

Ez az írás azoknak szól akik még most ismerkednek számítógéppel.


Több CD író program is létezik, a jelenlegi leírás egy általam kedvelt szoftver leírása. A BurnAware alkalmas CD és DVD lemezek írására is, és egy viszonylag egyszerűen kezelhető rendszerről van szó esetében.

Figyelem! Ez egy régi cikk, a benne foglalt információk elavulhattak!

Program letöltése: BurnAware Free

Ha megvagy a telepítéssel indítsd el a programot.

Először is ki kell választanunk hogy CD, DVD esetleg Blu-Ray lemezre akarunk írni. Ezt a képen kijelölt gombra kattintással tehetjük meg.

cd írás Burnaware segítségével

Ha ezzel megvagyunk máris láthatjuk milyen módon tudunk írni a kiválasztott lemeztípusra. Minden lemeznél ugyanabba a 4 kategóriába sorolják a lehetőségeket.

  • Fájlok és mappák: Itt írhatunk vegyes tartalmú lemezeket, nincs semmilyen megkötés, kerülhet a lemezre kép videó, zene, dokumentum, tömörített állományok, programok stb. Van még lehetőség CD és DVD lemez esetében Rendszerindító lemez írására is.
  • Multimédia: Zene és film lemezre írása
  • Lemezképek: Lemezképek kezelése, kiírása vagy készítése. Erről bővebben olvashatsz itt
  • Eszközök: A lemezek viszgálatát illetve újraírható lemezek törlését végezhetjük el itt.

Egyébként ha az egérkurzort az általad használni kívánt gomb fölé viszed a program alsó részén egy gyors leírás olvashatsz a funkcióról

Nézzük hogyan kell CD-t írni?

1.Válaszd ki a lemeztípust, ami ebben az esetben CD (ha nem tudod hogyan kell olvasd el a cikk elejét:)).

2.Kattints a Multimédia Audió CD készítés gombjára.

3.A megjelenő ablakon a Fájlok hozzáadása gombra kattintva meg kell keresned a számítógépeden tárolt zenéket amiket ki akarsz írni. Ha kiválasztottad a fájlt (egy fájl kijelölése egy kattintás a fájlon, több kijelölése Ctrl+egérkattintás), nyomd meg a Hozzáadás gombot, és a kijelölt zenék belekerülnek a kollekciódba.

4. Ha végeztél a zenék összeválogatásával nyomd meg az OK gombot és visszakerülsz a főablakba.

5. Ha szeretnél még a sorrenden változtatni megteheted úgy hogy a kiválasztott fájlt kiválasztod és a Fel Le felíratú gombokkal a helyére rakod.

6. Ha kijelölsz egy számot a listából szerkeszteni tudod az úgynevezett Cd-Text-jét. Az itt található szöveget fogja kiírni CD lejátszód (amennyiben képes erre.

7. Ha megvagy mindennel, ha eddig nem tetted volna meg tedd az íróba a lemezt és kattints a jobb felső sarokban levő Írás felírat melletti Piros gombra, és már csak meg kell várnod hogy végezzen.

Mostmár megvan minden alapod hozzá hogy lemezeket tudj írni a program segítségével. Próbálkozz nyugodtan más írási módszerekkel, ha valamit rosszul csinálsz a program figyelmeztetni fog. Jó írogatást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .