Olvasói javaslatok Windows XP-hez

Avagy mit használjak Windows XP helyett? Mielőtt alternatívát választasz, érdemes szakember segítségét kérni.

Itt olvashatóak a blog olvasóinak tippjei is a Hogyan maradhat biztonságos a Windows XP? című bejegyzéshez.

Olvasói javaslat: Alien

Én a Robolinux nevű programot leltem nemrég, ami virtuális környezetben futtatja egyszerre az XP-t, a Win7-et, és a Linuxot, egy 3D-s ablakkezelő segítségével. A biztonságot természetesen a Linux adja ebben az esetben is, és észrevétlenül tudjuk használni megszokott rendszerünket továbbra is, legalábbis amit a fejlesztő igér, én most akarom majd tesztelni a rendszert, de rendkívűl igéretesnek tűnik, minden tekintetben.

Sunda javaslata: Lubuntu

A Windows XP helyettesítésekor a legnagyobb probléma az érintett gép kapacitása szokott lenni, vagyis a rendszer egyszerűen nem tudja kielégíteni a legfrissebb Windows-os kiadásokat. (Érdemes csak Windows 10-ről beszélni, hiszen a többi rendszer támogatottsága is szépen lassan megszűnik majd).

Persze sok esetben érdemes az érintett gép cseréjéről is gondoskodni, de ha erre nincs lehetőség még mindig itt van a Lubutnu. A Lubuntu a népszerű Ubuntu LXDE asztali környezetével szerelt változata. Ennek a rendszernek a kialakítása során szempont volt hogy olyan kész eszközökkel felszerelt operációs rendszer készüljön, ami alacsonyabb teljesítményű gépeken is gond nélkül elfut. 

A tapasztalataim rendkívül pozitívak ezzel kapcsolatban. Van olyan ügyfelem akinél már 3. éve fut a rendszer és az időszakos frissítések kivételével a rendszer érintetlen. 

Kiemelendő még a Lubuntu hibatűrése is, hiszen képes olyan apróbb hardverhibákkal is futni amik egy Microsoft termék esetén már gondot okoznának. (pl. Ubuntut használtam teljes grafikai teljesítménnyel kb 2 évig egy memóriahibás videókártyával).

További Linux operációs rendszerek leírásait itt találod

Neked is van javaslatod?

Töltsd ki az űrlapot, és ha elég jó a tipped, viszontláthatod ezen az oldalon!

Tudnivalók:

  • Az e-mail címed bizalmasan kezelem.
  • A weboldalad linkje csak abban az esetben jelenik meg ha elég jó a javaslatod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .