NEM MENTETT JELSZAVAK VISSZAKERESÉSE

A nem mentett jelszavak visszakeresése, visszaállítása komoly fejtörést tud okozni. Bizonyos esetekben a jelszó visszaállítás idő és pénzigényes feladat, azonban előfordulhatnak olyan esetek is, amikor magunk is meg tudjuk csinálni azt.

Ha elveszik a Gmail vagy a Facebook jelszavunk általában mi magunk is visszaállíthatjuk (részletek lentebb).

Általános jelszó-helyreállítás

A szisztéma általában ugyanaz, a jelszókérelmet elindíthatjuk egy másodlagos azonosító segítségével. Tehát, ha nem pont egy e-mail cím helyreállítása a feladat, elegendő hozzáférnünk a regisztráció során megadott e-mail címünket amire a rendszer elküld egy visszaállító linket, vagy egy konkrét jelszót.

A bejelentkezési felületen keresd a Jelszó-helyreállítás, Elfelejtettem a jelszavam és ehhez hasonló hivatkozásokat. Ezekre kattintva általában egyértelmű utasításokat kapunk.

Biztosan nem mentettük el a jelszót?

Érdemes meggyőződni róla hogy valóban nem történt-e mentés. Böngészés során a népszerű böngészők, mint a Chrome vagy a Firefox rendszeresen felajánlja a jelszó mentését. Ha több böngészőt is használunk mindenképpen érdemes meggyőződni róla, hogy biztosan nincs-e mentésünk az adott jelszavakról.

Mit tegyek ha nem használhatok böngészőt a belépéshez?

Amennyiben nem webes jelszóról van szó, hanem például a munkánkkal kapcsolatos nem webes felületű szoftverről, legyen az egy adatbázis-kezelő vagy akár egy vállalatirányítási rendszer, érdemes a szolgáltatást nyújtót megkeresni. Ezeknél a rendszereknél általában létezik eljárás a hiányzó jelszavak visszaállítására.

Népszerű rendszerek jelszó-helyreállítása

Facebook jelszó helyreállítása

Facebook jelszó visszaállító kódot kérhetsz az e-mail címed, telefonszámod, Facebook felhasználóneved vagy a teljes neved megadásával. Ha a regisztráció során megadtad a telefonszámodat is, a visszaállító kódot SMS-ben is kérheted.

Facebook jelszó lekérése itt.

Google jelszó helyreállítása

A Google szolgáltatásai általában egy Gmail-es e-mail címhez kötődnek, azaz ha megvan az e-mail cím jelszava elérhetővé válnak a további szolgáltatások is A jelszó visszaállítás során első lépésként azonosítani kell a fiókot, de ha nem emlékszel a pontos e-mai címre akkor is megoldható a jelszóhelyreállítás.

A legnépszerűbb Google szolgáltatások:

  • Gmail
  • YouTube
  • Google Analytics
  • Google AdWords
  • Google Search Console
  • Google Adsense

Gmail jelszó helyreállítás ha nem emlékszek az e-mail címre sem!

Ha ismered az e-mail címet, egyszerűen kezdj el bejelentkezni és válaszd a Elfelejtette a jelszavát? opciót.

nem mentett jelszavak visszakeresése

Freemail jelszó helyreállítása

Az elfelejtett freemail.hu jelszó visszaállítása kicsit körülményesebb. Mindenképpen szükséges ismernünk a felhasználónevünket ami az e-mail címünk név része-> [felhasználónév]@freemail.hu.

A sikeres azonosítás során a Freemail emlékeztetőt küld az általunk megadott másodlagos e-mail címre, vagy megmutatja az emlékeztető kérdést.

Freemail jelszó visszaszerzése itt!

Tippek jelszó visszaállításhoz

Egy írás nem fog kimerítő választ adni minden jelszótípus visszaállításának módjára. Viszont találsz itt egy fórumot, ahol a Freemail-től a Citromail-ig mindenféle felülethez találsz fórumtémát, de ha mégsem, bátran kérdezhetsz is. Szóval Kattints és kérdezz, sikerülhet a jelszó-visszaállítás, ha nagyon akarod.

Eleged van az elkallódó jelszavakról?

A nem mentett jelszavak visszakeresése olyan probléma amit könnyen megelőzhetsz. Viszont ha ezt a cikket olvasod, valószínűleg már megtörtént a baj.

Bizonyára tanultál az esetből és legközelebb jobban figyelsz a hozzáféréseid kezelésére. Ha sok jelszavad van, amit nem szeretnél elveszíteni, olvasd el ezt a cikket a jelszókezelő programokról!

Ha hasznodra váltak az itt leírtak, jelezd megosztás formájában!

2 Replies to “NEM MENTETT JELSZAVAK VISSZAKERESÉSE”

  1. Nem értem naponta újból be kell jelentkeznem,és nem fogadja el a jelszavamat,kaptam egy visszaállitási kódot de azt nemtudom hova kell írjam köszönettel:Mészáros Jánosné

    1. A visszaállítási kódot általában a visszaállítási folyamat részeként kérik a rendszerek. Milyen jelszó visszaállításáról van szó pontosan?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .