Facebook

A Facebook napjaink egyik legsikeresebb közösségi hálózata. Felhasználóinak száma már túl van az egymilliárdon, rendkívül nagy népszerűségnek örvend már a kezdetek óta.


Jellemzés

Ma egy magára valamit is adó vállalkozás már képviselteti magát a Facebook-on. Ebből adódnak is problémák, aki régebben regisztrált, valószínűleg a hírfolyama nagy részét elöntik a haszontalan információk. Hogy miért van ez? Mi magunk vagyunk ezért a felelősek, mi íratkozunk fel bizonyos, számunkra érdektelen oldalakra, akkor amikor nyomunk egy Tetszik-et rá. Viszont ha ezt jól tudjuk kezelni, hasznos információforrást varázsolhatunk a Facebook-ból. 

SMO (Social Media Optimization) eszközök:

A Facebook rengeteg lehetőséget ad a kezünkbe, hozhatunk létre nyílt és zárt csoportokat, de SMO szempontból a legérdekesebbek a Facebook oldalak. Az ehhez kapcsolódó legérdekesebb eszközök a következők:

  • Insights: A Facebook saját elemzőeszköze, használhatjuk Facebook oldalakhoz, vagy akár a saját weboldalainkhoz is.
  • Hash tag: a közelmúltban került bevezetésre, a segítségével megcímkézhetjük a bejegyzéseinket (Használata pld. #Facebook)

SEO adatok

Mérőszámok

Alexa Rank 1
Google PageRank 9
Google által indexelt oldalak 4160040160

Oldal biztonsága

McAffeNortonWOT
OKOKOK

Fejlesztői támogatás

A Facebook erőteljesen támogatja a fejlesztőket, ennek a kiindulási pontja a Facebook Developers weboldal.  A Facebook SDK(Software Development Kit) csomagjai megtalálhatók minden napjainkban lényeges rendszerre, kezdve az egyre népszerű iOS és Android rendszerektől az internetes megoldásokig, mint például a Java, PHP, Ruby, Python, Flash, C# és még jónéhány platformra.

Amivel valóban új trendet indított az oldal az a bizonyára számodra is ismerős gomb, aminek a létrehozása és testreszabása alig pár percet vesz igénybe:

Tőzsdei jelenlét

Tőzsdei jelzés: FB

Fontosabb tőzsdei események

DátumEseményÁrfolyam(USD)
2012-05-18A Facebook részvényeivel való kereskedés elkezdődik38,232
2012-05-29Az első mélypont (HVG cikk) 27,100
2012-08-31Enyhe emelkedés után még inkább visszaesett a reészvényárfolyam18,058
2013-01-11Újra 30 USD fölé kerül az árfolyam31,720
2013-07-10A cikk írásakor akutális árfolyam25,480

Tehát a Facebook tőzsdére lépése nem volt felhőtlen, ma már egyértelmű, hogy túl magasan határozták meg a tőzsdére lépés értékét, ami drasztikus zuhanást eredményezett, és a mai napig sem érte el a a kezdeti állapotot.

Egyéb tudnivalók, érdekességek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .