iWiW

Az iWiW 2002-ben indult egy szociometriai kutatásként. A kezdeti felhasználószám azonban felülmúlta az alapító Várady Zsolt várakozásait. Így indult Magyarország legnagyobb közösségi oldala, ma már közel 5.000.000 felhasználóval!


Jellemzés

Az iWiW több mint 10 éves működése alatt sok, elsősorban technikai problémáról lehetett hallani. A kezdeti nehézségek miatt az iWiW a kitartó munka képviseője is lehetne,

Maga a felület mindent tartalamaz, am egy mai közösségi oldaltól elvárható, rendelkezik hírfolyammal, lehet chat-elni a bejelentkezett felhasználókkal. 

SMO (Social Media Optimization) eszközök:

  • Hozhatunk létre klubokat, amihez jár egy weboldalaba ágyazható kód is. (Ha kicsit lentebb lapozol találsz példát is a felhasználására)
  • Hozzászólások, megosztások, Tetszik gomb stb. vagyis iWiW Kapu

SEO adatok

Alapítás éve: 2002

Mérőszámok

Alexa Rank7901
Google PageRank6
Google által indexelt oldalakFüggőben

Oldal biztonsága

McAffeNortonWOT
OKOKOK

Fejlesztői támogatás

Alkalmazások létrehozására az iWiW Fejlesztő Portál szolgál. A Portálhoz való hozzáféréshez külön regisztrációt kell végrehajtanunk. Az alkalmazásfejlesztéshez kapunk 300 tesztfelhasználót, amit a regisztráció után kell legenerálnunk. Az alkalmazásokat az iWiW Homokozójában tesztelhetjük is.

Pénzügyi háttér

Az iWiW a megalakulása utáni robbanásszerű növekededés a szolgáltatásra beállított szerverek nem tudták kiszolgálni(Valószínűleg ezért alkalmazták a meghívásos rendszert a kezdetekben).

2006 Májusában a T-Online szakmai befektető megvásárolta az iWiW Kft-t, és ezután stabilizálta a szerverállományt.

Az iWiW-et jelenleg az Origo Zrt. működteti.

Egyéb tudnivalók, érdekességek

  • Bejelentkezés, regisztráció
  • Sunda Blogja az iWiW-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .