LinkedIn

A LinkedIn a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózata. Az ötlet, hogy a közösségi oldalt használjuk üzleti kapcsolatok építésére rendkívül jövedelmező volt az alapítók számára,  hiszen a LinkedIn (LNKD) részvényei közel 200 USD árfolyamon mozognak.


Jellemzés

A LinkedIn tehát elsősorban az üzleti kapcsolatok építésében, illetve a karrierépítésben játszik jelentős szerepet. Bizonyos területeken, mint például a marketing, vagy az informatika, már minden magára valamit is adó szakember jelen van közösségi platformon.

SMO (Social Media Optimization) eszközök:

A LinkedIn egyik legfontosabb eszköze a profiloldalunk, ezt tartsuk karban úgy mint egy önéletrajzot, talán ez a legjobb tanács ami adható. Ezen kívül

  • Reklámozhatunk
  • Csoportokat hozhatunk létre (Groups menüpont)

SEO adatok

Alapítás éve: 2002

Mérőszámok

Alexa Rank 14
Google PageRank 9
Google által indexelt oldalak 155000000

Oldal biztonsága

McAffeNortonWOT
OKOKOK

Fejlesztői támogatás

A LinkedIn a http://developer.linkedin.com/ weboldalon adja meg a támogatáshoz szükséges információkat. A fő eszköztár az interenetes megosztásra van kiélezve, de persze megtalálhatóak itt is az olyan eszközök mint például a bejelentkezés. A megosztás gomb így néz ki:

Tőzsdei jelenlét

Tőzsdei jelzés: LNKD

Fontosabb tőzsdei események

DátumEsemény Árfolyam(USD)
2011-05-20A LinkedIn tőzsdére lép93,09
2011-11-25A részvények elérik a mélypontot63,08
2013-02-01Drasztikus emelkedés indul ettől a naptól123,82
2013-07-10Az elemzés idején aktuális árfolyam189,34

A LinkedIn a táblázatban is megjelőlt 63,08-as mélypont elérése óta folyamatosan emelkedik. Ez egyértelműen jelzi, a közösségi oldalak között betöltött szerepét.

Egyéb tudnivalók, érdekességek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .