5 hasznos Android alkalmazás

Ezek a legjobb Android alkalmazások, programok amik nekem beváltak. Használatuk egyszerű, időtakarékos, és hasznos. Íme a Top 5 Android alkalmazás, ahogy én látom!

1. Clipper – Vágólapkezelő

Az alkalmazás segítségével úgynevezett snipetteket hozhatunk létre, vagyis olyan szövegeket, amiket sokszor használunk, de nem szeretnénk mindig beírni. Az elmentett kis szövegrészleteket tetszőlegesen kategorizálhatjuk, és utólagosan is szerkeszthetjük. A Clipper egyébként a vágólapunk tartalmát automatikusan rögzíti, így korábban kimásolt szövegeinket is visszakereshetjük a segítségével.

2. Clean Master – Karbantartó és memóriagyorsító

A Clean Master segítségével gyorsan tehermentesítjük az esetlegesen lelassult android készülékünket. Több funkcióval is rendelkezik:

  • Kitakaríthatjuk vele az alkalmazások maradványfájljait, nem használt gyorsítótárakat stb. Ez a funkció azonban igényel egy kis körültekintést. Olyan fájlokat soha ne töröljünk a segítségével, ami fontos adatokat tartalmazhat!
  • Memóriagyorsítás: A program bezárja a feleslegesen futó alkalmazásokat és folyamatokat, érezhető a hatása.
  • App kezelő: Ezzel a felesleges, vagy régen használt alkalmazásainkat tudjuk eltávolítani.
  • Adatvédelem: A Clean Master rendelkezik biztonsági modullal is, ami bizonyos eszközökön képes biztonsági problémák javítására is.

Tipp: Ha szeretnéd biztonságban tudni az adataida, érdemes beállítanod az Android Eszközkezelőben a Zárolás és törlés beállítása opciót. Ugyanide belépve meg is tudod csörgetni a készüléket, amennyiben az csatlakozik az internethez, és be vagy jelentkezve a Google fiókodba.

3. EBookDroid – PDF & DJVU olvasó

Az EBookDroid ugyan nem a leggyorsabb alkalmazás ebben a kategóriában, de mellette szól, hogy mindenféle kódolású és formátumú fájlt képes megnyitni és kezelni. Ez mellett, ha valaki szán egy kis időt a konfigurálására, nagyon kényelmesen használható alkalmazás válik belőle. A következő formátumokat kezeli: DjVU, PDF, XPS (OpenXPS), FictionBook (fb2 and fb2.zip), Comics Book formats (cbr and cbz), plus – starting with version 2.0 – EPUB and RTF.

4. A legegyszerűbb Stopper

Egy magyar fejlesztésű alkalmazás is bekerült a kedvenceim közé, ez pedig egy végtelenül egyszerű, éppen ezért zseniális stopper.

5. Lux Lite – fényerőszabályzó

A Lux fényerőszabályzó alkalmazásának ingyenes változata. Funkcionalitásában ugyan korlátozott, de hasznos, és nem utolsósorban akkukímélő megoldás lehet.

Tipp: Nézd meg a Prezi-n is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .