6200TC vs. 8400GS

Megpróbálom érzékeltetni mennyit jelent egy videókártya a számítógépben. Ezzel a két kártyával személyes tapasztalatom volt, úgyhogy elég szépen látom a különbséget. Két ismert játékkal teszteltem a kártyákat.

GRID illetve Street Fighter IV

Tesztkonfiguráció:

AlaplapASUS M2N
ProcesszorAMD Athlon 64 X2 Dual Core 5600+
RAMDDR2 2x 1GB Kingston
HDDSATA Samsung 320GB
Optikai meghajtó LG DVD-RW

6200TC

Tehát ez volt eredetileg a gépben, nyugodt szívvel kijelenthetem hogy lehúzta a teljesítményt az én esetemben. Ettől függetlenül egy nagyon jó kis kártya, dupla DVI kimenettel és egy TV-OUT-tal. Különösebb gondja senkinek nem lesz vele amennyiben nem szándékozik mondjuk játszani.

8400GS

Egy DVI és egy TV-OUT található rajta, láthatóan jobban dolgozik vele a gép. A TV kimenetet is gyorsabban bekapcsolja, illetve a TV képén egyértelműen látszik különbség, intenzívebbek a színek.

GRID

Az alapbeállításokkal kb 8-10 percig tartott elérni egyáltalán a beállításokat. Ha valakinek nincs hozzá idegrrendszere, ne próbálkozzon ilyesmivel:). A grafikai beállítások minimálisra állítása után már játszható a játékmenet, nem mondom hogy teljesen élvezhető, néha kicsit megakad, viszont a látványvilág itt már annyira lecsökkentett sőt néha zavaró hogy értelmetlenné válik a játék.

Az előző beállításokkal pillanatok alatt betöltött minden, hát húztam kicsit a grafikán, és az automatikus beállítások között a High beállítással (1280×1024) gond nélkül megy. Nem lassú, szép, és élvezhető a játék. Egyértelmű a különbség.

Street Fighter IV

Sokkal több jó dolgot itt sem tudok sajnos mondani, minimális grafikával, háttér használata nélkül(értsd a háttér szürke egyszínű) sem igazán élvezhető. A játék előnye hogy nem igazán szaggat akkor sem ha gyengébb a gép, inkább csak lelassulnak a mozgások.

Na itt nem ment azért minden símán. Jó sokáig állítgani kellett mire aránylag elégedett voltam vele. 102×768 as felbontás, szűrők kikapcsolva, közepes részletességgel, már egy stabil 35 FPS-t sikerült elérni. Látványra ezen a szinten már elég élvezhető a játék.

Összegzés

A tanulság az hogy érdemes volt lecserélni. Természetesen nem egy kategóriába tartozik a két kártya, úgyhogy ezt azért vegye mindenki figyelembe. Hétköznapi használatra mint pld. internetezés, irodai munkák esetleg filmnézegetés, felesleges lecserélni az eddig jól bevált eszközöket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .