6200TC vs. 8400GS

Megpróbálom érzékeltetni mennyit jelent egy videókártya a számítógépben. Ezzel a két kártyával személyes tapasztalatom volt, úgyhogy elég szépen látom a különbséget. Két ismert játékkal teszteltem a kártyákat.

GRID illetve Street Fighter IV

Tesztkonfiguráció:

AlaplapASUS M2N
ProcesszorAMD Athlon 64 X2 Dual Core 5600+
RAMDDR2 2x 1GB Kingston
HDDSATA Samsung 320GB
Optikai meghajtó LG DVD-RW

6200TC

Tehát ez volt eredetileg a gépben, nyugodt szívvel kijelenthetem hogy lehúzta a teljesítményt az én esetemben. Ettől függetlenül egy nagyon jó kis kártya, dupla DVI kimenettel és egy TV-OUT-tal. Különösebb gondja senkinek nem lesz vele amennyiben nem szándékozik mondjuk játszani.

8400GS

Egy DVI és egy TV-OUT található rajta, láthatóan jobban dolgozik vele a gép. A TV kimenetet is gyorsabban bekapcsolja, illetve a TV képén egyértelműen látszik különbség, intenzívebbek a színek.

GRID

Az alapbeállításokkal kb 8-10 percig tartott elérni egyáltalán a beállításokat. Ha valakinek nincs hozzá idegrrendszere, ne próbálkozzon ilyesmivel:). A grafikai beállítások minimálisra állítása után már játszható a játékmenet, nem mondom hogy teljesen élvezhető, néha kicsit megakad, viszont a látványvilág itt már annyira lecsökkentett sőt néha zavaró hogy értelmetlenné válik a játék.

Az előző beállításokkal pillanatok alatt betöltött minden, hát húztam kicsit a grafikán, és az automatikus beállítások között a High beállítással (1280×1024) gond nélkül megy. Nem lassú, szép, és élvezhető a játék. Egyértelmű a különbség.

Street Fighter IV

Sokkal több jó dolgot itt sem tudok sajnos mondani, minimális grafikával, háttér használata nélkül(értsd a háttér szürke egyszínű) sem igazán élvezhető. A játék előnye hogy nem igazán szaggat akkor sem ha gyengébb a gép, inkább csak lelassulnak a mozgások.

Na itt nem ment azért minden símán. Jó sokáig állítgani kellett mire aránylag elégedett voltam vele. 102×768 as felbontás, szűrők kikapcsolva, közepes részletességgel, már egy stabil 35 FPS-t sikerült elérni. Látványra ezen a szinten már elég élvezhető a játék.

Összegzés

A tanulság az hogy érdemes volt lecserélni. Természetesen nem egy kategóriába tartozik a két kártya, úgyhogy ezt azért vegye mindenki figyelembe. Hétköznapi használatra mint pld. internetezés, irodai munkák esetleg filmnézegetés, felesleges lecserélni az eddig jól bevált eszközöket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .