Adsense aszinkron kód

A Google Adsense elérhetővé tette a hirdetéskódokat aszinkron formában is. A változtatás előnye, hogy a hirdetéskód betöltődése nem akadályozza az oldal egyéb elemeinek betöltését. Nézzük mit érdemes erről tudni.


Az Adsense javaslata, mivel egyenlőre még csak Béta fázisban működik a változtatás, hogy ha valamilyen hibát észlelünk ezzel kapcsolatban, állítsuk vissza a régi hirdetéskódot.

Hogyan működik?

Aszinkron kód esetében a <script async attribútum fog szerepelni a hirdetőkódunkban. A hírdetést megjelenítő script így az oldal egyéb elemeitől függetlenül fog betöltődni, ennek két nagy előnye van:

  • Gyorsabb oldalbetöltés
  • Ha a megjelenítő valamiért nem működik, az oldal egyéb részei ettől függetlenül is be tudnak töltődni

Támogatottság

Mivel az async attribútum utólag került a html eszközkészletébe, ezért érdemes lehet tisztában lenni a támogatopttsággal. A caniuse.com szerint a támogatottság a következő böngészőverzióktól érhető el:

  • Internet Explorer 10
  • Mozilla Firefox 3.6
  • Google Chrome 8.0
  • Az Opera Mini böngészője a cikk írásának idejében, nem támogatja a funkciót
  • További információk a caniuse.com-on

Sebesség

Az aszinkron kód valószínűleg nem fog látványos sebességnövekedéssel járni, kivéve a gyengébb kapcsolattokkal rendelkező mobil eszközök esetében.

Létrehoztam itt a blogon két üres oldalt, amin lehet tesztelni a különbségeket. A két oldal között csak a hirdetéskódban van eltérés.

A gyorsteszthez Google Chrome böngészőt használtam, a sebességet a Page Speed Test nevű Chrome bővítménnyel mértem. Az eredményeknél a szerver válaszidejét néztem.

Látványos különbségeket nem tapasztaltam, mint az várható is volt, de az tény hogy a legrövidebb oldalbetöltést az aszinkron kód esetében értem el (642 ms).

Összegzés

Érdemes az új aszinkron követőkódra váltani? A válaszom igen, még ha a sebesség nem is változik látványosan, csökkenthetjük a hibalehetőségeket az oldalbetöltések terén. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .