Átverés-e a Sitetalk? I. rész

Google Trendek

Rengeteg Sitetalk átveréssel kapcsolatos negatív hír terjeng az interneten, de mi az igazság? Megpróbáltam utánanézni kik állítják ezeket és mi a feltevéseik alapja?


Az egyik kedvenc pánikkeltő írással kezdem! A cikk írója a Google trendek eszközzel próbálja bebizonyítani hogy a Sitetalk nem életképes. Elvégeztem ezeket az elemzéseket én is és ugyanazokra az eredményekre jutottam amire ő, tehát ezek az adatok valósak.

Azonban van egy hiba az elemzésben!

Nézzük csak meg közelebbről:

A Facebook és a Sitetalk összehasonlítása:

A grafikonon a kék vonal a Facebook, a piros pedig a Sitetalk népszerűségét jelezi, a Google keresőből indított keresések kifejezései alapján.

A táblázatba összegyűjtöttem azokat a legfontosabb keresési kulcsszavakat, amelyek alapján a grafikon készült. Fontos hogy mindkét esetben a legnépszerűbbtől haladunk a kevésbé népszerű kulcsszavak felé.

FacebookSitetalk
facebook login sitetalk unaico
youtubesitetalk login
facebook español site talk
hotmail sitetalkl opn
yahoo sitetalk scam
google sitetalk.com
gmail sitetalk átverés

Értelmezés:

A Facebook esetében a Youtube, Hotmail, Yahoo stb. keresőkifejezések is bele vannak számolva a az adatokba, a Sitetalk esetében pedig csak a Sitetalk-kal releváns találatok. Megpróbáltam a lekérdezést finomítani, ehhez a login keresőszót találtam alkalmasnak. Ezt a kfejezést valószínűleg azok keresik akik be akarnak jelentkezni valamelyik közösségi oldalra. Az eredmények ugyanazok a Facebook lekérdezés ugyanúgy tartalmazza a „youtube login”, „yahoo login” stb. kifejezéseket. A Sitetalk egyedül van az összes nagyforgalmú hálózattal szemben.

Azt hiszem egyértelmű bizonyítást nyert hogy a Google trendek ebben az esetben nem ad tiszta képet arról, hol tart a Sitetalk a ranglistán!

Ha még mindig akad kételkedő, nézzük meg ugyanezt az eszközt mégegyszer, másik szempontból is!

Hasonlítsuk össze a Facebook-ot az előző adatok ismeretében egy olyan közösségi oldallal, a LinkedIn-nel, amit kétlem hogy bárki is átverésnek gondol. A közös a Sitetalk-ban és a LinkedIn-ben, hogy mindkettő komoly üzleti koncepcióval rendelkezik!

Többet akarsz tudni? Nézd meg a 
A nagy közösségi oldal teszt-et is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .