Canon i250 nyomtató

A következő írást azoknak ajánlom akik alkalmanként használják a nyomtatójukat, otthoni egyszerű nyomtatási feladatok megoldására. Egy olcsó nyomtatót kerestem erre a célra olcsó nyomtató patronnal.


Tehát kezdjük az árakkal, a nyomtató inkább használtan elérhető már csak, így viszont 2-3000Ft- ért lehet találni ilyen típust pld. aukciós oldalakon, de érdemes körülnézni szomszéd leselejtezett nyomtatói között is ;).

A patronok beszerzése nem lesz olyan megterhelő a pénztárcánknak, bizonyos helyeken 10-es csomagokban árulják és még a 10 darab ára is kevesebb mint bizonyos márkák patronjainak az ára. Töb szempontból is érdemes utángyártott patront vásárolni, az egyik ok az ára, a másik pedig a környezetkímélő hatása, ugyanis legtöbb esetben utántöltött patronokról van szó.

Részletek:

PatronÁra Kapacitás
Fekete utángyártott patron 390Ft 9,5ml
Színes utángyártott patron 490Ft 16,5ml

Persze lehet találni ennél olcsóbban is néhány forinttal, de ezt az árat már elfogadhatónak találom.

A nyomtatóhoz Windows 7 támogatás már nem érhető el, viszont a Windows XP driver nagyszerűen bevált, csak ne telepítsd fel a setup.exe-vel hanem tallózd be a driver mappáját az eszközkezelőben. A driver letölthető innen:

Canon i250 driver

Nézzük egy kicsit a karbantartást, használt nyomtatónál nagyon hasznosak lehetnek ezek a funkciók.

  • Tisztítás : Eltünteti a nyomtatóról a nem kívánt foltokat és vonalakat
  • Fokozott tisztítás: 
    Ugyanaz mint a Tisztítás azzal a különbséggel hogy tovább tart és több tintát fogyaszt, elvileg hatékonyabbnak kellene lennie, de ezt nehéz megállapítani.
  • Nyomtatófej igazítás: Pozícionálás finomhangolása
  • Fúvókaellenőrzés: Patron ellenőrzése, új patronnál ezzel nem lehet probléma
  • Tintamérő visszaállítása: Patroncsere után érdemes beállítani habár nekem felismerte a nyomtató magától is hogy új patront kapott
  • Görgőtisztítás: Bekér három lapot és átgörgeti a nyomtatón. esetlegesen bennragadt port és tintafoltokat el lehet takarítani így.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .