Kezd kialakulni a rend amit szeretek

Igen, egyértelműen elmondható hogy a rendre törekszem magam körül minden esetben, és ha fejben helyre tudom tenni a dolgaim, akkor magam körül is.

Mondhatjuk hogy ez a szuperképességem, amiről a Biznisz Boyz podcastben is beszélgettek a srácok.

Persze abban is biztos vagyok hogy nem ugyanazt értjük rend alatt mindannyian. A rend fogalma ugyanis bonyolult. Nem arról van szó hogy a határidőkkel helyreálltam, és minden flottul megy az ITZen zháza táján. Inkább arról hogy látom mikor van tele a pohár, mikor nem szabad bele több vizet önteni már.

Az említett határidő problémák kezelhetőek, de komoly kontrollra van szükség ahhoz hogy ez sikerüljön. Hogy mire van hozzá szükség az egyénileg is változó. Esetemben az a lényeg, hogy tudom azt hogy melyik projekthez kell erőforrást csoportosítani ahhoz hogy ne legyen gond.

Az a helyzet hogy a házon belüli határidős feladatokkal nincs igazából gond már régóta. Mi felelünk érte teljes mértékben, sikerült megtanulni hosszú idő alatt hogy a fontos és mi nem az. Viszont egy megbízás esetén más a helyzet.

Van most olyan projektünk amit májusra terveztünk publikálni, de június elején újratrágyaltuk, megegyeztünk abban hogy szeptember elején elkészülünk vele és most szeptember közepén várunk. Az a helyzet hogy ebben az esetben az ügyfél sem ideges, mivel mi ha a májusi határidőt nem is tudtuk volna pontosan tartani, a szeptemberi már egyáltalán nem rajtunk múlt. A projekt technikai rész elkészült, viszont olyan nem várt, pontosabban nem kalkulált események jöttek, amik még a decemberi publikálást is veszélyeztethetik.

Ez sajnos más projektekre is kihat, és vannak helyzetek amikor nem tehetjük meg azt hogy a megbízótól függetlenül haladjunk. Ebben a helyzetben nyilvánvaló hogy a prioritásokban isoda kell figyelni arra hogy mindenki az elvárásainak leginkább megfelelően megkapja amit akar.

Szóval nagyrészt ennek a megértése segít formálni a belső rendet, ami sosem lesz teljesen tökéletes, de ez így van jól 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .