Meditációs App ajánló – Insight Timer

A Insight Timer meditációs app segítségével könnyedén kialakíthatod a rendszeres meditáció szokását. Ehhez csak egy Android vagy Apple készülékre van szükséged.

A meditáció által tisztábbá válnak a megoldások, átértékelődnek a problémák, az mentális, sőt a testi egészséget is nagyszerű irányba terelik. Kiváló dolgokat érhetsz el általa, és az Insight Timer applikáció segítségével rendszeressé is teheted ezt a tevékenységet.

Az Insight Timer meditációs app segítségével többféleképpen is nekiállhatsz a meditációnak:

 1. Egyszerű időzítő: beállíthatsz egy időintervallumot, ami után egy gonggal (vagy egyéb választható hanggal jelez neked a készülék)
 2. Vezetett meditáció: Ezer fölötti vezetett meditációt találhatsz a könyvtárban, többféle nyelven is. (Magyar nyelvű oktató még nincs a rendszerben, úgyhogy ha ambíciót érzel itt a lehetőség;) )
  Update! Található már magyar nyelvű vezetett meditáció is a rendszerben
 3. Zenés meditáció: A hanganyagok száma is az ezret közelíti, így biztosan találni fogsz számodra megfelelőt. Külön plusz pontot érdemel a program, mivel úgynevezett Binaurális hangokat is választhatunk. 

  Érdemes jól megválogatni milyen zenét is hallgatsz!

Mik azok a binaurális hangok?

A dolog lényege a sztereóhatás, vagyis mást hallasz a bal, és mást a jobb füledben. Ezekben az esetekben különböző frekvenciájú ütemeket fogsz hallani. A két frekvencia különbségére fog ráállni az agyad, így tulajdonképpen beállítható vele az, hogy milyen tartományban rezegj.

Mivel az agyi frekvenciák egyértelműen társíthatóak tudatállapotokhoz, így abban segítenek hogy könnyebben beállj egy alacsonyabb rezgésszámra. A rezgésszámok és a jellemző tudatállapotok igen NAGYVONALAKBAN:

 • Gamma, 30 to 50 Hz
 • Beta, 14 to 30 Hz – Ébrenlét, hétköznapi tevékenységek közben
 • Alpha, 8 to 14 Hz – Agykontrollosok kedvelt szintje, itt nyugodtabb vagy és könnyebben tanulsz
 • Theta, 4 to 8 Hz – Alvás, Meditatív állapot
 • Delta, 0.1 to 4 Hz – Mélyalvás

Egyéb érdekességek a Insight Timer meditációs app funkciói között !

 • A program segítségével beállíthatsz egy napi emlékeztetőt is, ami rendszeresen jelez ha eljött az ideje a meditálásnak.
 • Meditáció után látni fogsz egy listát azokról, akikkel együtt végezted a gyakorlatot, velük akár fel is veheted a kapcsolatot, vagy csak simán köszönetet mondhatsz nekik.
 • Csatlakozhatsz különböző csoportokhoz, mintegy Mesterelme csapathoz, akik közös cél miatt vannak egy helyen.
Insight Timer meditációs App

Letöltés

Google Play Androidhoz
App Store iOS-hez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .