Hogyan duplázzam meg a pénzem?

Ha tudni szeretnéd hogyan duplázhatod meg a pénzed egy jó befektetéssel akkor hegyezd a füled, mert adok pár tippet.


Fontos elmondanom, hogy ez most nem pénzügyi tanácsadás, egyszerűen néhány tippet szeretnék megosztani veled, a saját tapasztalataim alapján.

Szóval nem vagyok pénzügyi tanácsadó, de azért találkozom időnként néhány szerencselovaggal, akik ugyan jó úton indulnak el, viszont rossz irányba kanyarodnak. Mielőtt tehát belevágsz, érdemes átgondolni mit is fogsz tenni a pénzeddel:

  • Vásárolsz valamilyen járművet(autó, motor), amire azután évekig költheted a maradék pénzedet!
  • Veszel fel mellé hitelt, és mondjuk ingatlanba fekteted, ami a hitel költségei miatt az évek múlásával egyre szegényebbé tehet!
  • Elindítod belőle álmaid vállalkozását, ami ugyan elsülhet jól is, de előfordulhat az ellenkezője is!
  • Elindítasz egy weboldalt, aminek a reklámbevételeiből jól eléldegélsz, de időközben rájössz, hogy rengeteg a zsákutca az internetes pénzkeresésben.

A lehetőségek száma korlátlan, ezért nem is folytatom a felsorolást. Inkább megpróbálok  egy olyan módot mutatni, ami segíthet megnövelni a pénzed értékét.

Tehát a fenti vázlatot egy kicsit gondoljuk végig:

  • Vásárolsz valamilyen járművet(autó, motor), amit azonnal munkába állítasz. Szállíthatsz vele csomagokat, eljárhatsz tanácsadásokat tartani stb. A lényeg hogy legyen valamilyen bevételi forrásod, amit megkönnyít a jármű vásárlása. Így nem lesz gond fenntartani, illetve még hozhat is a konyhára egy keveset.
  • Veszel fel mellé hitelt, és mondjuk ingatlanba fekteted. De csak olyan ingatlant veszel meg, amelyiket akár azonnal ki is tudsz adni egy bérlőnek. Érdemes úgy kalkulálni hogy a bérleti díj fedezze a hitelt és az esetleges felújítási költségeket is.
  • Elindítod belőle álmaid vállalkozását. Én is ezt tettem, de nem az álmaim vállalkozását indítottam el. Mivel az informatika mindig központi szerepet játszott az életemben, megkerestem azokat a piaci igényeket, amiket az aktuális helyzetemben kit tudtam szolgálni. Így született meg az ITZen.

  • Elindítasz egy weboldalt, ahol, mint az előző példában is, egy adott problémakörre adsz megoldást másoknak. Lehet ez egy blog, vagy valamilyen fejlettebb megoldás is, a lényeg, hogy valós piaci igény legyen rá. (Később, ha már tapasztaltabb leszel képes lehetsz igényt generálni, de ez nem kezdő technika)

Hogyan duplázzam meg a pénzem?

Bízom benne hogy néhány tippet tudtam neked adni. Nem tudhatom, hogy milyen pénzügyi tapasztalattal rendelkezel, de az ész nélküli befektetésektől óvnálak.

A tőzsde, a részvénypiac iszonyatosan izgalmas világ, de nem való mindenkinek. Valójában az emberek többségének nem való az a stressz, és az a kockázat amit ez magában rejt. Ha mégis ebbe vágsz bele, egy jó tanácsot tudok adni. A pénzre amit a tőzsdére viszel, tekints úgy, hogy már el is vesztetted. Ezzel csökkenteni tudod a nyomást, és sokkal kreatívabban fogod tudni kezelni azt.

Ha nem tőzsdézel, és tanácstalan vagy, keress szakértő segítséget, aki meg tud tanítani rá mibe érdemes fektetni.

Ha az utolsó két pont valamelyikébe tartozol, megkérdezhetsz engem is. Elképzelhető hogy tudok néhány izgalmas tanáccsal szolgálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .