Freemail beállítás Andorid rendszeren

Freemail alkalmazás híján a Freemail beállítás Android rendszeren bonyolultnak tűnhet, pedig nem az. Rövid útmutatóm segítségével te is könnyen beállíthatod a telefonodon.

Freemail alkalmazás

A cikk írásakor ilyenről sajnos nincs tudomásunk, valószínűleg nem is áll a Freemail vezezés szándékában Android app fejlesztése. Hogy miért? Egész egyszerűen azért, mert a Freemail levelezése bármilyen e-mail kliens beállításával lehetséges.

Freemail beállítás Androidon

Érdemes a legtöbb Andorid telefonon megtalálható GMail klienst beállítani a Freemail-es levelezés kezelésére is. A beállításhoz szükségünk lesz a kapcsolódási adatokra.

A levelező úgynevezett POP3 protokollt biztosít a levelezés elérésére. A protokoll hátránya, hogy a levelek mappába rendezése ebben az esetben nem lehetséges, viszont a letöltés gond nélkül működni fog.

https://www.instagram.com/p/BjOus5zgBJ6/

E-mail beállítás lépései

 A levelezőkliens beállítás nem túl bonyolult, egyszerűen kövesd a lépéseket:

Szükséges idő: 3 perc.

 1. Nyissuk meg az telefonon található Gmail levelezőklienst, vagy bármilyen más e-mail klienst.

 2. Keressük meg a Postafiók hozzáadására szolgáló menüpontot,

  ami a Gmail esetén a következő helyen lesz: Hamburger menü (3 vonal) >> Beállítások >> Fiók hozzáadása

 3. Válasszuk a felbukkanó lehetőségek közül az Egyéb opciót

 4. Adjuk meg az e-mail címet

 5. A Milyen típusú fiók? kérésre válaszoljuk ezt : Személyes (POP3)

 6. Adjuk meg az e-mail címhez tartozó jelszót

 7. Szerverként pedig adjuk meg a freemail.hu-t

Elméletileg ezután le fognak töltődni a levelek a telefonra. Ugyan válaszolni a kliensen keresztül továbbra sem tudunk majd, de ehhez beállítható más szolgáltató is.

Miért nem működik a levélküldés?

Azért mert a Freemail erre a célra nem biztosítja az SMTP szervert. Bátran használhatjuk a levelek küldésére egy másik akár beállított e-mail címhez tartozó SMTP szerverét is, ha nincs ilyenünk, itt találhatsz pár használható kiszolgálót

freemail beállítása andorid rendszeren

6 Replies to “Freemail beállítás Andorid rendszeren”

 1. Samsung A71-es telefonom van. Sajnos ez a megoldás sem működik. Bosszantó, hogy még mindig nem oldották meg ezt a problémát, így van egy rakás email címem, dühítő !

  1. Samsungos telefonokon ez a beállítás jó szokott lenni, biztos minden adatot jól adtál meg?

 2. Samsung A6+ on is fos, ugyan lekérdezi az email-eket, de állandó jelleggel írja a megfelekő bejelentkezési adatok szükségesek szöveget. Ha egyszer szar, akkor hogy a fenébe sikerül lekérdeznie, ha meg néha sikerül, akkor meg mi a fenének írogatja ki a hibaüziket?
  Egyébként a gmail-t jól kezeli, ígyerősen gyanús, hogy a freemail a fos és nem az android.

  1. Sajnos sok helyen nem működik megfelelően a Freemail, de nem feltétlenül a telefon miatt, hanem az email kliensprogram, vagy esetleg hibás konfiguráció okozhatja a hibát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .