Könyvajánló: Brandon Hackett- Az időutazás napja

A közelmúltban kezembe akadt Brandon Hackett – Az időutazás napja című sci-fi novellája. A könyv minden egyes betűje hatalmas kaland volt számomra, ezért bátran ajánlom azt bárkinek, aki kedveli az időutazás témáját.

Azonban mielőtt belekezdenél ejtsünk pár szót a szerzőről, hiszen egy magyar sci-fi íróról beszélünk, Markovics Botondot takarja. 

Az Időutazás napja már az első sorokban lefoglalja a figyelmet, hiszen elképesztő a történet alapja. Szóval az időutazás feltalálásának időpontja elé nem lehet időutazni. Az időutazást pedig feltalálják, a kezdődátum pedig amolyan látványossággá válik, és ezer év távlatából bizony elég sokan kíváncsiak erre a napra, így vissza is utaznak. Körülbelül kétszázmilliárdan.

Ettől a naptól kezdve minden megváltozik, a pénz értelmét veszti, az emberek mostmár bármikor bárhová eljuthatnak, térben és időben egyaránt. Érdekes kérdést vet fel, hogy mivé is válik az ember ha megoldódnak az anyagi problémái. Én alapvetően pozitívabban gondolkodom erről, de azért érdekes belegondolni egy ilyen lehetőségbe is.

A jövő emberének tulajdonképpen megvan mindene amire csak vágyhat, hisz az időutazás pillanatától rendelkezésére áll 1000 év technológiája, és egy bőségszaru nevű eszköz, ami bármit elő tud állítani.

Ha többé nem kell törődnöd semmi anyagi dologgal akkor mihez fogsz kezdeni?

Átplasztikáztatod magad valamelyik hírességgé, agancsot rakatsz a fejedre, vagy még ennél is elképesztőbb őrültséget? Bízom benne hogy nem, de a könyv időnként elég szélsőséges példákat hoz fel.

De van még kérdés ezen kívül is, ami nekem sokszor eszembe jutott, az az, hogy ha 1000 év távlatából bárki bármikor visszautazhat az időben, az milyen hatással lehet a jövőre. Ha csak pár személyről beszélünk akkor a kérdésre már sok helyen kapunk válasz-szerűséget,  rengeteg könyv, film és más eszmefuttatás látott már napvilágot az időparadoxon-ról, de emberek milliárdjai esetében mi történik. Valószínűleg hasonló helyzet áll elő mint az Időutazás napjában. Vagyis totális káosz, és egy végső összeomlás.

Az idő változik pillanatról pillanatra, de ha részese vagy Te ezt nem érzékelheted. Megoldást azonban erre a problémára is talált az író. 

Nem akarom lelőni a történet élvezetének élményét, ezért inkább többet nem árulok el. Olvasd el, az élmény nagyon magas színvonalú. érdekes, izgalmas és mélyen elgondolkodtató. Ha szeretsz agyalni, akkor ez lesz a következő olvasmányod. 

De itt még nincs vége, ha olvastad a könyvet, szeretném, ha pár szóval elmondanád, mi is a véleményed róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .