Time managment: Lépj vissza egy lépést

A time managment, időgazdálkodás témája a legtöbb embert érinti. Engem biztosan. Több módszer is létezik, amivel a határidők tengerében vitorlát bonthatunk, de az a helyzet, hogy a legtöbb esetben ezek csak a felszíni problémákat oldják meg.

Nem hiszek a hatékony időgazdálkodásban! Persze nem volt ez mindig így. Sokkal jobban tetszik a prioritásmenedzsment fogalma, amit az Onlife Menedzsment Podcastből is megismerhetsz. Ha gondjaid vannak az idő helyes kihasználásával ez a 2 epizód biztosan hasznos lesz számodra:

De a lényeg, amiről valóban írni akarok nem egészen erről szól. Egy réteggel lentebb mennék.

Tehát összegezve az eddigieket

  • Vannak technikák, amivel az aktuális káoszt kezelheted
  • Van módszer, ami segít az alapprobléma, az idő dimenziójában boldogulni
  • Illetve van ez alatt (vagy fölött, kinek hogy tetszik) egy réteg ami pedig Rólad szól

Ez pedig a lelkiállapotod.

Ha túlterhelt, frusztrált, fáradt vagy, hajlamos lehetsz súlyosabban érzékelni a helyzetet. Előfordulhat, hogy úgy érzed olyan nagy a katyvasz, hogy ebből biztosan nem fogsz tudni kimászni.

Amikor már olyan stresszes a helyzet hogy kapkodsz és úgy sem sikerül helyreállnod, amikor egyre csak gyűlik a feladatok száma, viszont fogyni nem nagyon akar, kövesd a következő módszert:

Állj le

Nem az a problémád valószínűleg amit ilyen állapotban érzel. Nézz meg egy filmet, hallgass meg egy zenét, meditálj, bármit ami feltölti a mentális tartalékaid. Valószínűleg, amikor tényleg ellazulsz be fognak ugrani a megoldások, vagy egyszerűen csak összeáll a kép és rájössz hogy nem is olyan vészes a helyzet.

Minden másra ott a GTD 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .